My black favorite

Groenendaelers

Blog


view:  full / summary

7 weken jong,dus tijd voor de kopfoto's

Posted by [email protected] on December 8, 2017 at 8:55 AM Comments comments (3)


MBF FLORIS

MBF FLOYD

MBF FLYNN

MBF FREYA

MBF FILOU

MBF FENNA

Nog maar een week te gaan :(

Posted by [email protected] on December 8, 2017 at 7:25 AM Comments comments (0)

De pups ontwikkelen zich als kleine terroristjes :D. Ze zijn snel, stout ontdeugend maar ook vreselijk leuk. Er wordt heel veel gespeeld maar bij tijden ook een stevig robbertje stoer gedaan en worden op strepen gestaan.De pups lopen nu ook veel los in de kamer en bij een beetje goed weer gaan ze even lekker achter het huis. Nu ze ge-ent zijn gaan we ook bezig met socialiseren. We gaan met ze naar het winkelcentrum en een stukje lopen langs de weg. Aankomende zondag hoop ik op een beetje redelijk weer,want dan gaan we met een stel alle puppen voor het eerst losgooien in het park. Dit is  altijd even leuk maar ook  spannend.

Hieronder een de foto's en filmpjes van de afgelopen week.

De 2 zusjes

You need Adobe Flash Player to view this content.


MBF Fenna en Freya

De 2 broers

De broers MBF Floris en Flynn

You need Adobe Flash Player to view this content.

MBF Floris


Eindelijk even tijd.....

Posted by [email protected] on December 2, 2017 at 2:55 PM Comments comments (0)

Deze week helaas weinig tijd gehad om aan het dagboek bij te houden. Wel ondertussen steeds foto's en filmpjes gemaakt.

Donderdag, 30-11, is de chipper geweest van de Raad van Beheer en de stamboomnamen zijn nu gekoppeld aan de pups .De namen van de pups staan onder hun kopfoto's. Vrijdag,1-12, zijn we met z'n allen naar de dierenarts geweest voor de enting. Dierenarts heeft de pups allemaal gezond verklaard. Ze vonden het daar allemaal reuze interessant en namen ook even de tijd om een slok bij mama te nemen.

Verder doen de pups het hartstikke goed, ze zijn allemaal even vrolijk en goed actief. Er wordt met grote regelmaat aan krachtmetingen gedaan wat gepaard gaat met een hoop gegrom:). Hieronder dan een paar foto,s van afgelopen week en natuurlijk de kopfoto's.

MY BLACK FAVORITE FREYA

MY BLACK FAVORITE FLORIS

MY BLACK FAVORITE FILOU

MY BLACK FAVORITE FLOYD

MY BLACK FAVORITE FLYNN

MY BLACK FAVORITE FENNA


You need Adobe Flash Player to view this content.

Visite....

Posted by [email protected] on November 25, 2017 at 1:45 PM Comments comments (0)

Gisteren en vandaag druk hebben de pups het druk gehad om de visite bezig te houden. Ze vinden het helemaal geweldig en blijven nu ook al veel langer wakker. Maar als ze dan uiteindelijk in slaap vallen zijn ze ook knock out ;)

Ze worden als maar leuker en ze zijn vanaf nu eigenlijk nog maar 3 weken hier, voordat ze vertrekken naar hun nieuwe baasjes.Dus we genieten nog met volle teugen van dat kleine zwarte spul.

Een echte belg slaapt zo.


Ik doe niet meer.

Kan me niet voorstellen dat dit zo lekker ligt.

Je kunt natuurlijk overal slapen.

Ja,doei !


De boel verkennen en natuurlijk de kopfoto's.

Posted by [email protected] on November 24, 2017 at 5:10 AM Comments comments (0)

Toen de pups gisteravond uit de ren waren een paar foto's gemaakt. Overgrootoma Yana heeft ze meteen gezegd tot hier en niet verder. Was eerst even schrikken,maar later begrepen ze haar feilloos en hielden gepaste afstand. Oma Noa was heel nieuwsgierig maar ook zij gaf heel duidelijk haar grenzen aan. Ome Ike.....hij vindt ze wel leuk maar ze hem nog te klein,hij is soms echt te lomp..

Ondanks dat de pups even schrokken als ze even op de grenzen geattendeerd werden liepen ze vrolijk door de kamer heen. Vandaag is het ook alweer 5 weken geleden dat ze geboren zijn. Tijd gaat snel....veel te snel.Nog maar 3 weken en dan gaan ze alweer verhuizen naar hun nieuuwe baasjes.

Grijze reu

Blauwe reu

Rose teef

Groene reu

Geel teefje

Oranje teef


Zomaar een paar foto's

Posted by [email protected] on November 22, 2017 at 4:55 PM Comments comments (0)

De pups worden vanaf vandaag 4 keer bijgevoerd. Dit houdt in dat ze 3 maal daags vlees krijgen en vanaf vandaag 1 maal brok.Het zijn goede eters en zowel het vlees als de brok gaat er met smaak in.Vandaag de variakennel in de ren gezet zodat ze ook daar aan wennen. Hierin gaan ze straks ook in mee om naar de dierenarts te gaan. Ook gaan ze nog kennis maken met een bench zodat als ze straks bij de baasjes zijn,dit ook a kennen.

You need Adobe Flash Player to view this content.


Als pup kun je natuurlijk overal slapen.

Ook de brokken gaan er met veel smaak in.Ze zijn nu al zo funny...

Posted by [email protected] on November 21, 2017 at 9:50 AM Comments comments (0)

De pups gaan hartstikke goed. Ze eten als hongerige wolven. Op het moment eten ze nog 3X daags 400 gram vlees , zonder melk, maar dat gaan we vanaf morgen veranderen naar 3X daags 400 gram vlees plus 1X brokken. De pups drinken ook nog gewoon bij Cari. Maar ze zijn ontzettend leuk ! Er worden steeds meer schijngevechten gehouden en er wordt uitgedaagd bij het leven.:) Zoals ze dan aankomen huppelen lijkt het al heel wat om dan vervolgens om te vallen als ze met elkaar in aanraking komen. De tijden van actief bezig zijn wordt nu ook duidelijk langer,maar als ze slapen kan dat natuurlijk overal:DYou need Adobe Flash Player to view this content.


You need Adobe Flash Player to view this content.

Vandaag alweer 4 weken,dus tijd voor de kopfoto's

Posted by [email protected] on November 17, 2017 at 7:30 AM Comments comments (0)

Trotse mama met haar kroost.<3

Grijze reu

Blauwe reu.

Rose teefje.

Groene reu.

Geel teefje.

Oranje teefje.

En ze worden al groter.

Posted by [email protected] on November 16, 2017 at 7:10 AM Comments comments (0)

Je merkt dat de pups alweer een stukje ouder en dus groter zijn. Cari ligt eigenlijk helemaal niet meer bij haar pups. Ze komt eigenlijk alleen nog even om te voeden. Als ze piepen komt ze wel meteen kijken wat er aan de hand is. Is alles oke dan draait zij zich om en gaat weer. De pups worden nu ook bijgevoerd,zij krijgen geitenmelk met vlees. De melk wordt meer en meer afgebouwd zodat ze straks volledig op vlees staan. Vanaf een week of 5 gaan we de brokjes introduceren.Zodat ze later als ze verhuisd zijn beide willen eten.

Vandaag de voorkant van de werpkist weggehaald zodat ze nu een heel stuk meer ruimte hebben.

Tja en waarom zet ik eigenlijk in een mand in de ren ?

We worden groot dus we krijgen nu ook wat extra's. Vlees en melk...jammie

You need Adobe Flash Player to view this content.Gisteren in eerste instantie de werpkist hele dag open gelaten zodat ze er aan kunnen wennen.

Ik kan er nog net bij :DDagelijks ritueel

Posted by [email protected] on November 12, 2017 at 5:30 AM Comments comments (0)

De puppen doen het super en groeien als kool. Ze worden nu met de dag leuker. De tijd dat ze wakker en dus actief zijn wordt steeds langer.Er wordt dan gespeeld,gegromd,geblaft en er worden schijngevechten gehouden.En dan ben je als pup wel heel moe natuurlijk.

Zoooo moe.....

De grote broer en het kleine zusje <3

You need Adobe Flash Player to view this content.


Drinken

Posted by [email protected] on November 11, 2017 at 1:15 PM Comments comments (0)

Vanmorgen hebben de pup, ieder afzonderlijk,verse geitenmelk gedronken vanaf een bord. Ik doe het in eerste instantie afzonderlijk,zodat ik zeker weet dat ze het snappen dat ze nu moeten likken en niet zuigen. De een was wat sneller dan de ander, maar uiteindelijk begrepen ze het maar al te goed. Vanvond nog eenmaal afzonderlijk en dan gaan we vanaf morgen uit de puppyschaal drinken. Begin van de week gaan we dan ook beginnen met vlees, kijken wat ze daarvan gaan vinden.

You need Adobe Flash Player to view this content.

En na een volle buik en visite is het lekker slapen.

3 weken !

Posted by [email protected] on November 10, 2017 at 5:20 AM Comments comments (0)

Kom je vanavond thuis en wil je Cari uit de ren laten,zit haar dochter (geel) naast haar :/. Dus de ingang van de werpkist maar met een extra plankje verhoogd.De pups moeten nog even geduld hebben voor ze de hele ren tot hun beschikking hebben.

Iets later op de avond wilde haar broer (groen) er ook uit,maar werd door zus (geel) getakkeld :D

You need Adobe Flash Player to view this content.


Vandaag zijn ze 3 weken jong,dus ook nu weer de weeklijkse kopfoto's

Grijze reu

Blauwe reu

Rose teefje

Groene reu

Geel teefje

Oranje teefje

Spelen !

Posted by [email protected] on November 9, 2017 at 4:40 PM Comments comments (0)

Morgen zijn de pups alweer 3 weken,tijd gaat snel. Maar vanaf nu gaan ze wel steeds leuker worden. Het staartje begint al te kwispelen als blijk van herkenning.Als de pups op je vingers sabbelen voel je al duidelijk dat de tanden erdoor beginnen te komen.

You need Adobe Flash Player to view this content.

You need Adobe Flash Player to view this content.

En na het spelen zijn ze helemaal knock out :D


mini hondjes :)

Posted by [email protected] on November 8, 2017 at 3:40 PM Comments comments (0)

De pups worden steeds leuker. Ze worden steeds nieuwsgieriger als je geluiden maakt in de werpkist. Ze komen dan aangewaggeld met hun korte pootjes. Soms een brutaal blafje.....oohh en dat klinkt nu zo guitig zoals dat eruit komt.Vandaag naast een extra knuffel ook een geluidspeeltje geintroduceerd,waar met grote belangstelling naar werd gekeken,vooral als het geluid maakte nadat ze het per ongeluk verplaatst hadden.

Cari heeft er nu eigenlijk geen moeite meer dat er voor haar vreemden bij haar pups komen. Ze komt nog wel even de boel in de gaten houden,vooral als een pup zich laat horen, maar ze vindt het allemaal prima. Vandaag 2 jonge kinderen ( 1 van de kinderen hoort bij het gezin waar zij normaal woont) bij haar pups geweest, en ze vond het prima dat zij in de werpkist met de pups aan het "spelen"waren.Nadien waren ze helemaal munt.

Al flinke buffels.


Goed 14 dagen

Posted by [email protected] on November 5, 2017 at 4:45 PM Comments comments (0)

De pups en Cari doen het goed. Het lopen door de werpkist gaat al steeds beter. Als ze de stofzuiger horen beginnen ze soms al te huilen :D Ook hoor je zo nu een dan een blafje,zo schattig om te horen. Nu nog.....tot als ze ouder zijn en ze de ren uit willen.....dan is het soms niet  zo heel schattig meer ;)

You need Adobe Flash Player to view this content.


2 Weken alweer

Posted by [email protected] on November 3, 2017 at 6:10 PM Comments comments (0)

Vandaag zijn de pups alweer 2 weken jong,de tijd gaat best wel snel. Ze groeien allemaal goed en tijgeren al behoorlijk door de kist heen.Vandaag zijn de pups ontwormt en daar waren ze het niet helemaal mee eens, maar goed daar hebben we even geen boodschap aan. Het is uiteindelijk in hun eigen belang.

Omdat ze nu 2 weken zijn,is het weer tijd voor de kopfoto's.

Grijze reu

Blauwe reu

Rose teef

Groene reu

Geel teefje

Oranje teefje

oogjes open

Posted by [email protected] on November 1, 2017 at 5:10 PM Comments comments (0)

De pups hebben allemaal hun kraaloogjes open. Geweldig zoals ze nu je aankijken <3 . De werpkist gisteren verplaatst nadat mijn handige Harry een deur heeft gemaakt op de lange zijde van de werpkist. Nu heeft cari meer ruimte als zij niet bij haar pups wil liggen.

You need Adobe Flash Player to view this content.


webcamfoto's

Posted by [email protected] on October 30, 2017 at 5:05 PM Comments comments (0)

 

Webcamfoto's, gemaakt met mijn ip-camera,van afgelopen nacht ��.

Afgelopen nacht voor het eerst in bed geslapen,met de ip-cam kan ik het mooi in de gaten houden.

Zomaar een paar foto's

Posted by [email protected] on October 30, 2017 at 4:45 PM Comments comments (0)

Een paar foto's van vandaag. De puppen gaan als een speer.Alweer een week jong.

Posted by [email protected] on October 27, 2017 at 6:00 AM Comments comments (0)

De puppen van Cari gaan als een speer. Ze zijn tevreden en komen goed aan.Cari wordt al wel iets makkelijker,ze verlaat de ren zo nu en dan om ook even lekker bij je te komen kroelen of ze gaat ergens anders in de mand liggen slapen. Als er een pup zich laat horen is ze er als de kippen bij om te checken wat er aan de hand is.Maar doorgaans ligt ze wel in haar mand bij de puppen of in de kist. De andere honden mogen langs de ren lopen, maar niet kijken want dan kan ze als een tijger reageren :D. Gelukkig hebben de anderen het door en respecteren haar mening en lopen het openstaande deurtje van de ren rustig voorbij.

Nu de pups een week oud zijn gaan we weer wekelijks kopfoto's maken,zodat het ook voor later leuk is om terug te zien hoe je pupje veranderd in de loop van de jaren.Ook gaan we nu zo nu en dan een filmpje plaatsen,want dat is natuurlijk ook leuk ipv alleen foto's kijken :)

Grijze reu

Blauwe reu

Groene reu

rose teefje

Geel teefje

Oranje teefje

You need Adobe Flash Player to view this content.
Rss_feed